Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Conceptie, Zwangerschap en Geboorte: De reis die ons leven bepaalt. Locatie: Nijkerk

18 november 2016 @ 09:00 - 17:00

| €195

Conceptie, Zwangerschap en Geboorte: De reis die ons leven bepaalt.

schermafbeelding-2016-09-20-om-16-05-54

In deze informatieve en transformerende workshop van Anna Verwaal en Angelique Verstegen wordt uitgebreid ingegaan op de vakgebieden: pre-, peri- en postnatale psychologie. De invloed van conceptie, zwangerschap, geboorte-ervaring en de eerste periode na de bevalling wordt zowel vanuit het perspectief van kind als vanuit het perspectief van moeder behandeld. Hoe de pre- en perinatale periode de blauwdruk vormt van ons leven en van invloed is het verdere leven. ( lees: de lichamelijke, emotionele en psychische ontwikkeling van de mens) wordt onder de loep genomen en er wordt inzicht gegeven in de laatste bevindingen, de wetenschap en ervaringen uit het beroepsveld.
Deze audio-visuele en interactieve workshop is zowel geschikt voor studenten, jonge en ervaren verloskundigen, kraamzorg, doula’s, hypno-birthers, psychologen, craniosacraal- en babytherapeuten, yoga-docenten, voetzool-reflexologen en iedereen die op zoek is naar meer kennis en kunde omtrent het herkennen, voorkomen en helen van conceptie- en geboortetrauma’s.
Deze kennis en kunde geeft je niet alleen een inzicht op persoonlijk niveau; ook op je professionele houding. Uiteraard ga je ook met informatie naar huis die je zelfstandig in je professionele praktijk kunt toepassen.

Korte inhoud van de workshop:
* Epigenetisch onderzoek en cellulair geheugen van de conceptie, de prenatale periode en de geboorte ervaring.
* De invloed van emotionele ervaringen rondom de conceptie en prenatale periode op onze overtuigingen, het systeem waarin wij leven, relaties, carrière en ons
dagelijks leven.
* Hoe medische handelingen en geboorte-ervaringen langdurige patronen creëren die zich later openbaren ( ingeleide bevalling, keizersnede, vacuum- en
tangverlossing, prematuriteit enz.
* De invloed die prenatale en geboorte-ervaringen kunnen hebben op fertiliteit, zwangerschap en het geboorte-proces.
* Hoe je als geboortezorg professional vrouwen kunt begeleiden hun ingrijpende bevallings-ervaring te verwerken in het belang van de de moeder zelf, de baby,
de partner en de relatie tussen hen 3.

De workshop is geaccrediteerd voor het KNOV met 4 punten voor A-categorie en 3,5 punt voor C-categorie. Accreditatie KCKZ  7 Punten. VBAG 2 punten.
Accreditatie voor overige beroepsgroepen is aangevraagd en zullen wij zo snel mogelijk kenbaar maken hier. Mocht je een vraag hebben m.b.t. accreditatie voor een specifieke beroepsgroep, horen wij dat graag van je. http://www.familie-focus.nl/contact/

 

Anna & Angelique


Anna Verwaal is Maternal Child health verpleegkundige, doula, geboorteconsulent, geeft opleidingen aan verloskundigen en geboorte-professionals, is lactatie-deskundige en geboortefotograaf. Anna spreekt wereldwijd op congressen, bijeenkomsten en opleidingen aangaande conceptie, zwangerschaps en geboorte-kennis. Voor meer uitgebreide info over Anna klik hier

Bekijk ook zeker Anna’s interessante TED talk:

Angelique Verstegen is verloskundige, bevallingsverwerkings- en EMDR-specialist, life-coach en mindfullness-trainer. In haar praktijk NovaVita  geeft Angelique coaching rondom zwangerschap, bevalling en moederschap. Zij heeft 20 jaar als verloskundige gewerkt en neemt als naaste collega het stokje over van Diana Koster.

angelique-geknipt-ca59be1006

Deze workshop was initieel gepland als de eerste co-training van Anna Verwaal en Diana Koster; helaas is Diana ons plotseling ontvallen.

Diana Koster was verloskundige en vrouwencoach. Tevens was zij gespecialiseerd in het begeleiden van de verwerking van traumatische bevallingen en de impact hiervan op moeder en kind; op het hechtingsproces. Diana is auteur van de bestseller ‘Perfecte moeders bestaan niet’ en haar tweede boek ‘Perfecte bevallingen bestaan niet’ (verkrijgbaar vanaf 15 maart 2016). Zij was een veel gevraagd spreekster in Nederland en Belgie, heeft vele geboorte-professionals getraind en is mede-oprichter van het landelijk kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap.

Meer uitgebreide info over Diana: www.dianakoster.nl  & www.perfectemoedersbestaanniet.nl  & www.perfectebevallingenbestaanniet.nl

boeken-diana-koster

 

De boeken van Diana Koster zijn tijdens de workshop verkrijgbaar tegen een speciale prijs. Aankoop ter plaatse.

 

 

 

Programma


 

Dagindeling:

Start 9.00 uur
Pauze 11.00 – 11.15 uur
Lunch 12.30 – 13.15 uur
Pauze  15.00 -15.15 uur
Einde 17.00 uur

De kosten voor de workshop zijn  € 195,- inclusief b.t.w, water, koffie en thee en exclusief lunch.
Lunch-mogelijkheden zijn ter plaatse aanwezig;met elk dieet kan rekening gehouden worden. 2 weken voorafgaand aan de workshop ontvangen aangemelde deelnemers de mogelijkheid om te reserveren voor de lunch.

Studenten ontvangen op ons gehele aanbod een korting van 30% op vertoon van studentenkaart of bewijs van inschrijving opleiding. In de webshop vind je voor alle evenementen een ‘Studenten-variant’.

Koop hier je ticket voor de workshop in Nijkerk!

Locatie

De Schakel
Oranjelaan 10, Nijkerk, 3862 CX Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.deschakelnijkerk.nl