Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

 • Dit evenement is geweest.

Conceptie, Zwangerschap en Geboorte: Hoe beïnvloedt dit ons leven?

25 november 2017 @ 09:30 - 17:30

| €296

Conceptie, Zwangerschap en Geboorte: Hoe beïnvloedt dit ons leven?

Tijdens deze verdiepingsdag laat Anna ons zien hoe de conceptie, de prenatale periode- en geboorte ervaring een blauwdruk vormt, en wat de invloed daarvan is op alle relaties die we hebben in ons leven, zowel fysiek, psychisch, emotioneel, relationeel als spiritueel. Met behulp van de laatste bevindingen in de pre,- en perinatale psychologie, fotografie en praktijk voorbeelden zullen we meer inzicht krijgen over hoe vormgevend deze primaire periode is.

Met deze kennis kunnen we het geboorteproces van cliënten en babies positief beïnvloeden, en de kwaliteit van ons eigen leven en onze dierbaren verbeteren.

Inhoud

 • Wat de epigenetica ons leert over embryonale ontwikkeling en het belang van een bewuste voorbereiding op de conceptie en zwangerschap
 • Wat pre,- en perinatale psychologie heeft ontdekt over het cellulaire geheugen van sperma-cel & ei-cel, de implantatie, diverse baarmoeder types, zwangerschaps-ontdekking, het prenatale navelstreng effect en foetale overlevingsstrategieën
 • De emotionele ervaringen van de prenatale periode en de langdurige effecten hiervan op latere leeftijd (eerdere miskraam of IUVD, tweeling verlies, depressie, stress, angst, verlies of ziekte bij moeder, adoptie, enz.)
 • Hoe medische handelingen en geboorte ervaringen patronen creëren en de manier waarop deze zich later kunnen openbaren, (kunstmatige inseminatie, ingeleide bevalling, vacuüm/tang verlossing, keizersnee, omstrengeling, prematuriteit, intubatie, couveuse verblijf, enz.)
 • Hoe signaleren we geboorte imprints, angsten en trauma, en kunnen we onze zwangere cliënten en partners helpen met het verkrijgen van inzichten?
 • Het effect van pre,- en perinatale ervaringen op fertiliteit, de zwangerschap, en het baringsproces
 • Hoe bereiden we ons het beste voor op een bewuste geboorte als verloskundige, doula of aanstaande ouder?
 • Begeleiden van ouders en baby bij wie de bevalling niet was zoals gewenst
 • Zorgverlener ken jezelf… wat weten we over onze eigen primaire periode, en welke invloed heeft dit op ons werk?
 • Interactie, vragen, aanbevolen literatuur, en educatieve mogelijkheden

 

Anna Verwaal


Anna Verwaal is verpleegkundige met een moeder-kind specialisatie, UCLA gecertificeerd borstvoeding docent, consultant voor bewuste conceptie en geboorte, instructeur over de primaire periode voor geboorte professionelen, en geboortefotograaf, en al sinds 1985 woonachtig en werkzaam in het buitenland.

Na een lange carrière in de klinische verloskunde & thuisgeboorte en als gespecialiseerde wijkverpleegkundige in de VS begon ze haar eigen praktijk omdat ze liever individueel met gezinnen en baby’s wilde werken om geboortetrauma’s te helpen voorkomen en helen.

De laatste 10 jaar wordt Anna over de hele wereld gevraagd voor lezingen en workshops over het cellulaire geheugen van de geboorte-ervaring, de hormonale fysiologie van bevallen en hechten, en de diepe psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het geboorte proces.

Anna is sinds 1995 lid van APPPAH, the Association of Pre and Perinatal Psychology and Health en beschikbaar voor persoonlijke sessies of via Skype.

Bekijk ook zeker Anna’s interessante TED talk of bezoek haar website www.FromWombToWorld.com

Workshop


Voldoende voorkennis wordt verondersteld, daar dit een verdiepingsdag is. Maximaal 30 deelnemers.

Prijs: €296,00 inclusief lunch.

Accreditatie kan, met uitzondering van de KNOV, aangevraagd worden, mits de gewenste informatie van betreffende organisatie aangeleverd wordt.

Koop hier je ticket voor deze unieke verdiepingsdag van Anna Verwaal!

Gegevens

Datum:
25 november 2017
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€296
Evenementencategorie:
Evenementtags:
, , , , , , , , , , , ,
Website:
http://www.familie-focus.nl

Organisator

Familie Focus

Locatie

The Student Hotel Eindhoven
Stationsweg 1, Eindhoven, 5611 AA Nederland
+ Google Maps