Petra de Vreede heeft meegewerkt aan twee artikelen over rouw in respectievelijk De Limburger en De Trompetter. Naast rouwtherapeute en opleider is Petra docent in het voortgezet onderwijs. Ze wordt geraakt als ze mag werken mét mensen. Geraakt in het bijzonder door jongeren in de knel die zo hard op weg zijn naar volwassenheid.

Zowel binnen het onderwijs als haar praktijk ‘De Lichtkracht’ verbindt ze zich met kinderen, jongeren en volwassenen en werkt ze vanuit hun hulpvraag en de context van de hulpvrager. Recente rouw, maar ook uitgestelde rouw heeft haar aandacht. Petra leeft het leven zo vol mogelijk. Bij dat leven hoort afscheid nemen en dus ook rouwen. Hoe pijnlijk het ook is. Het leven rond maken zodat er weer ruimte komt voor nieuw leven … Rouw(ervarings)deskundige door de vele opleidingen én door het leven zelf.

Hieronder vind je de twee artikelen. Als je op de afbeelding klikt, krijg je een grotere en dus leesbare versie te zien. Wil je meer weten over hoe kinderen en jongeren omgaan met verlies, dan ben je van harte welkom bij onze Masterclasses over dit onderwerp. In ons overzicht kun je zien wanneer die plaatsvinden .

Petra-de-Vreede

knipoog-Petra-de-Vreede