Villa Pinedo is een van de samenwerkingspartners van Familie Focus. Wij geloven dat Villa Pinedo op een unieke manier kinderen van gescheiden ouders een plek geeft waar ze kunnen laten weten wat ze voelen en denken over de scheiding van hun ouders. Daarnaast kunnen kinderen via de website leren van de ervaringen van anderen.

Mijn eerste kennismaking met Villa Pinedo was het moment dat ik de zogenaamde ‘Open brief aan ouders‘ las.  De brief, die als ‘wake-up-call’ samen met de kinderen van Villa Pinedo geschreven was, beschreef de gevoelens die ik herkende uit de verhalen van de kinderen die ik in mijn praktijk sprak.  Ik werd meteen geraakt en daardoor nieuwsgierig naar de persoon en organisatie achter Villa Pinedo.

Marsha Pinedo is oprichter en directeur van Stichting Villa Pinedo. Zij heeft jarenlang als kindertherapeut, kinderen met gescheiden ouders in haar praktijk begeleid. Ook heeft zij het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ geschreven, samen met Petra Vollinga. Zij heeft 40 jaar ervaring met gescheiden ouders, haar ouders gingen uit elkaar toen zij 3 jaar was.

Het mooie van Villa Pinedo is dat de kinderen en jongeren van gescheiden ouders het woord krijgen. Zij zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. De jongeren (15-23) geven trainingen aan kinderrechters, advocaten, mediators, jeugdzorg en docenten.Zij maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.

In onderstaand filmpje zie je kinderen die tips geven aan ouders. Ze vertellen over hun eigen ervaringen en laten daarmee een stukje zien van wat een scheiding met kinderen kan doen. Elke scheidingssituatie is natuurlijk anders, maar deze tips zijn voor iedereen goed om te horen, ook als je niet gescheiden bent!