De sprekers / trainers databank van Familie Focus

Anna Verwaal
Anna Verwaalhttp://www.fromwombtoworld.com
Anna Verwaal, van oorsprong obstetrie verpleegkundige, werkt als geboortedeskundige en -consulent, trainer van geboortezorg professionals en geboortefotograaf in de Verenigde Staten.
Daarnaast geeft ze overal ter wereld lezingen en workshops “From Womb to World- De reis die ons leven bepaalt”. Het moment van conceptie, de periode in de baarmoeder en de geboorte- ervaring vormen de blauwdruk, die van invloed is op de rest van ons leven. Zij deelt de laatste wetenschappelijke ontdekkingen in de cellulaire biologie, de pre – en perinatale psychologie en haar eigen schat aan ervaringen,ondersteund met sprekende foto’s. Haar missie: het helpen transformeren van de toekomst van geboorte en de manier waarop kinderen verwelkomd worden in de wereld, zodat zij een optimale start maken met hun leven.
Angelique Verstegen
Angelique Verstegenhttp://www.praktijknovavita.nl
Angelique Verstegen heeft 20 jaar als verloskundige gewerkt en is sinds enige jaren werkzaam als bevallingsverwerkingsspecialist, EMDR-specialist, life-coach en mindfullnesstrainer. In haar praktijk coacht zij vrouwen rondom zwangerschap,bevalling en moederschap.
Angelique heeft als naaste collega van Diana Koster in augustus 2016 het besluit genomen om gedeeltelijk haar stokje over te nemen. Opgeleid door Diana, zal zij in de toekomst beschikbaar zijn voor workshops en lezingen waarin zij de kennis, het vakmanschap van Koster verenigd met haar eigen jarenlange ervaring als verloskundige en coach.
Diana Koster
Diana Kosterhttp://www.dianakoster.nl
Diana Koster heeft ruim 12 jaar als verloskundige gewerkt, o.a. 10 jaar als verloskundig manager in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Tijdens haar spreekuren constateerde zij dat zwangeren en jonge moeders meer begeleiding nodig hadden, dan zij ze – als verloskundige – kon bieden. Diana heeft zich om die reden geschoold tot VrouwenCoach. In haar praktijk in Den Haag biedt ze praktische en kortdurende ondersteuningstrajecten aan vrouwen. Haar specialisatie is de verwerking van traumatische bevallingen en de impact hiervan op moeder, kind en partnerrelatie.
Diana is auteur van de bestseller ‘Perfecte moeders bestaan niet’ en het recent verschenen boek ‘Perfecte bevallingen bestaan niet’. Ze is een veelgevraagd spreker en traint
geboortezorgprofessionals op het gebied van psychische problemen in de peripartumperiode, risicogedrag, trauma’s en rouwverwerking.
Ook is Diana mede-oprichter van het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en
Zwangerschap en mede-auteur van het handboek ‘Handboek Psychiatrie & Zwangerschap’.
In 2015 is zij verkozen tot ‘Freelancer of the Year’ in de categorie Zorg en door
Glamourland uitgeroepen tot één van de vier meest inspirerende TopVrouwen in
Nederland.
Voor meer informatie zie www.dianakoster.nl & www.perfectemoedersbestaanniet.nl &
www.perfectebevallingenbestaanniet.nl

Manu Keirse
Manu Keirse
Manu Keirse is klinisch psycholoog( Katholieke Universiteit Leuven), doctor in de geneeskunde en hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de K.U. leiden. Middels zijn doctoraat-studie werd hij expert in patientenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg.
Op het vlak van rouwverwerking is Manu een autoriteit, niet alleen vanwege de vele boeken die hij geschreven heeft, ook vanwege zijn enorme ervaring in rouwbegeleiding.

De onderstaande link leidt naar zijn boeken: http://www.lannoo.be/manu-keirse

Manu is een begenadigd spreker, zijn lezingen trekken vele volle zalen in Nederland en in Belgie, en is in staat om zijn kennis en ervaringen te verwerken in een bijzondere wijze van story-telling met betrekking tot rouw in elke vorm.

Ferdinand Bijzet
Ferdinand Bijzet
Ferdinand Bijzet is sinds 1999 werkzaam in het maatschappelijk werk en de geestelijke gezondheidszorg. Na zijn opleiding tot maatschappelijk werker heeft hij de opleidingen Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut gevolgd en de opleiding Godsdienstonderwijs aan het OGG in Zwolle. Daarnaast heeft hij de opleiding tot systeemtherapeut NVRG gevolgd. Hij is geregistreerd gestalttherapeut en ECP-houder (Europees Certificaat Psychotherapie).Hij heeft veel ervaring opgedaan in het werken met relatieproblemen, identiteitsproblemen en gezinsproblemen. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van verslavingen. Ferdinand is sinds 2009 aan het Kempler Instituut verbonden en heeft naast zijn werk als trainer een eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie.

Ferdinand is een zeer ervaren spreker, trainer en opleider. Zijn diepgaande kennis met betrekking tot relatie-competentie in alle veelzijdigheid en de hulpverlener als instrument maken het tot een voorrecht om naar hem te mogen luisteren en te worden opgeleid.

Dennis Leufkens
Dennis Leufkenswww.team-focus.nl
Oorspronkelijlk is Dennis zijn loopbaan gestart als social worker in de zorg, specifiek in het begeleiden van jongeren, ouders en gezinnen. Hierin heeft mede aan de start gestaan van het ontwikkelen en toepassen van ervaringsleren in begeleiding.
Inmiddels kan Dennis een specialist op het gebied van ervaringsleren genoemd worden. Na de zorgsector heeft hij zijn pad bewandeld als trainer van individuen en organisaties middels de methodiek ervaringsleren. Hij faciliteert op zeer ervaren en deskundige wijze het opdoen van, dikwijls belemmerende, ervaringen en laat mensen patronen ontdekken en ontwikkelen naar andere handelingsbekwaamheid.
Sinds 2014 is Dennis mede-eigenaar van de organisatie Team Focus, leidt hij professionals op en traint hij teams en organisaties m.b.v. ervaringsleren. Daarnaast coacht vanuit deze organisatie tevens individuen.
Zijn expertise kenmerkt zich door een niet-veroordelende positieve houding, inzicht in communicatiestijlen, een intuitief vermogen wat ‘on the spot’ genoemd mag worden gecombineerd met gedegen kennis en kunde.
Petra de Vreede
Petra de Vreede
Petra werkt als rouwtherapeute,coach en supervisor vanuit haar praktijk ‘de lichtkracht’ in Merum, waar zij kinderen, jongeren en volwassenen begeleidt die op enigerlei wijze te maken hebben met een vorm van verlies. Daarnaast is zij als opleider verbonden aan het Expertise centrum ‘Omgaan met Verlies’ van Riet Fiddelaers in Heeze waar zij professionals en docenten opleidt in rouw-begeleiding. Tevens werkt Petra als gastdocent voor ‘Land van Rouw’ is zij docent Nederlands in het Voortgezet Onderwijs.
Petra is een ervaren rouw-therapeute en ervaringsdeskundige.

‘Blijf alstublieft zo dicht mogelijk uit mijn buurt.’